Tartalom átvétel

Világbajnokság

Közel álltak fiataljaink a negyeddöntőhöz az Ifjúsági Világbajnokságon

Pénteken befejeződött a magyar versenyzők számára a 2012. évi Ifjúsági Világbajnokság. A vegyespáros nyolcaddöntőjébe jutó egységeink nagy küzdelmet vívtak a negyeddöntőbe kerülésért, de a végjáték sajnos nem a mieink javára dőlt el. Lakatos Tamás és Nagyváradi Mercédesz 2:1-re vezetett a Mutti, Rakovac kettős ellen, Ecseki Nándor és Szocs Bernadette pedig 0:2-es hátrányból kapaszkodott vissza a tajvani fiatalok alkotta egységgel szemben.
Ugyancsak a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését a Lakatos Tamás, Szudi Ádám páros, versenyzőinknél a német Duda, Jost duó bizonyult jobbnak három játszmában.
Egyesben legtovább Lakatos Tamás jutott versenyzőink közül. A 27. helyen kiemelt magyar játékos a 16 közé jutásért lejátszott fordulóban hétjátszmás mérkőzésre kényszerítette a harmadikként rangsorolt japán Machi Asukat úgy, hogy 1:3-as szetthátrányból tudott egyenlíteni. Az utolsó felvonás azonban az ázsiai versenyzőé volt, aki egyébként csapatával Kína mögött már szerzett egy ezüstérmet Hyderabadban a csapatverseny során.
Tovább

11. helyen végzett ifjúsági fiú csapatunk a Világbajnokság csapatversenyében

A magyar együttes a 9-12. helyért folytatta szereplését kedden a hyderabadi ifjúsági Vb-n. A délelőtt folyamán a brazil csapat jobbnak bizonyult a mieinknél, így délután a 11. helyért a belgákkal mérkőzhettek versenyzőink. Ez a mérkőzés 3:2 arányban végül magyar sikert hozott, így a fiúk a 11. helyen zárták a csapatküzdelmeket. A döntőben szerdán az első kiemelt Japán válogatott a harmadik kiemelt kínaiakkal mérkőzik.
Szerdán a csapatverseny döntője mellett kezdetét veszi a vegyes páros versenyszám. A magyarok a selejtező körben erőnyerők, így majd a 64-es főtáblán kezdenek.
Tovább

Nem sikerült a negyeddöntőbe jutás ifjúsági fiú csapatunknak az indiai világbajnokságon

Ausztrália és Argentína legyőzésével nyerte meg selejtező csoportját az ifjúsági fiú válogatott az indiai Hyderabadban vasárnap kezdődő Ifjúsági Világbajnokságon. Ezzel a magyar együttes a legjobb 12 csapat közé, a verseny második szakaszának csoportkörébe lépett, amely már a legjobb nyolc közé jutásról volt hivatott dönteni. A sorsolás eredményeként válogatottunk az első kiemelt Japánnal és a nyolcadikként rangsorolt Lengyelországgal mérte össze tudását. A papírformának megfelelően a japánok csoportgyőzelméhez nem fért kétség, válogatottunk szempontjából így a lengyelek elleni mérkőzésnek volt kulcsfontosságú jelentősége. Az összecsapáson Lakatos Tamás tartotta életben a magyar reményeket Dyjast és Kulpat is megverve, de sajnos a végső sikerhez szükséges harmadik győzelmünk nem született meg, így csapatunk kedden a 9-12. helyért folytathatja tovább szereplését Brazília fiataljai ellen.
Tovább

Ifjúsági VB, Manama- eredmények

Befejeződött az Ifjúsági Világbajnokság a magyar küldöttség számára

A legtovább versenyben lévő versenyzőnk, Madarász Dóra is búcsúzott az Ifjúsági Világbajnokság küzdelmeitől. A tavalyi világeseményen vegyes párosban ezüstérmet szerző magyar játékos a leány egyes nyolcaddöntőjében a második kiemelt kínai Zhu Yulingtól kapott ki öt játszmában.
Tovább

Madarász Dóráért még szurkolhatunk a bahreini Ifjúsági Világbajnokságon

Péntek délutánra Madarász Dóra maradt egyedüliként versenyben a Bahreinban zajló Ifjúsági Világbajnokságon. Idei Ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmesünk, a főtábla első körében egy tajvani versenyzőt búcsúztatva került a legjobb 32 közé. A kiemelési rangsorban 9. magyar játékos a 16 közé jutásért az egyiptomi Meshreffel mérkőzik meg.

Fotó: Kalocsai Richárd
Tovább

Lakatos Tamás továbbjutott selejtező csoportjából – Do Phuong Nam, Nagyváradi Mercédesz és Szita Márton nyolcaddöntőt játszhat vegyes párosban

Lakatos Tamás selejtező csoportjában szerzett két győzelmével már a legjobb 64 között van a fiú egyes versenyszámban. Az, hogy a csapattársai, Do Phuong Nam és Szita Márton a főtáblára jut-e, az csütörtök délelőtt dől majd el. Nem kezdődött jól számukra a kvalifikáció, az első körben mindketten vereséget szenvedtek öt játszmában.
Tovább

A 11. helyet szerezte meg ifjúsági fiú csapatunk a Világbajnokságon

A hatodik legjobb európai együttesként a 11. helyen végzett a magyar fiú válogatott a Bahreinban zajló Ifjúsági Világbajnokságon. A hétfő esti svédek elleni kiélezett párharcot követően kedden két találkozóval zárták Lakatos Tamásék a csapatversenyt. Előbb a tízedikként rangsorolt németek voltak soros ellenfeleink, akikkel szemben az egyes mérkőzéseken szoros küzdelmet vívtak versenyzőink, de a mérkőzés végül 0:3-as német győzelemmel zárult.

Fotó: Kalocsai Richárd
Tovább
Tartalom átvétel