Tartalom átvétel

Olimpia

Imre Leilának nem sikerült a bravúr

 Sajnos nem sikerült a kvótaszerzés Imre Leilának az egyiptomi kvalifikációs tornán, így már biztossá vált, hogy nem lesz ott a nanjingi játékokon. Ahogyan korábban Kanadában, itt is csak a verseny győztese válthatja meg repülőjegyét az ifjúsági olimpiára.
A csoportjában Leila az esélyesebb Ho Tin-Tin mögött a második helyen végzett, ám még ekkor is reménykedhettünk, hogy sikerül az elődöntő és talán utána visszavág az angolok kínaijának. Azonban ez a meccs nem ismétlődött meg, a sanyarú körülmények közt rendezett egyiptomi versenyen az olasz Giorgia Piccolin öt játszmában bizonyult jobbnak Leilánál.
A kecskeméti lány bár sokszor közel volt a célhoz, végül mégsem jutott ki a kínában rendezendő eseményre, így Szudi Ádám lesz az egyedüli magyar asztaliteniszező Nanjingban.
Holnap Leila még asztalhoz áll a portugál Fins Rita ellen a harmadik helyért.


Csoportmérkőzések:
Imre Leila (HUN) - Ben Cheikh Mariem  (TUN) 3-0 (11-6,11-2,11-7)
Imre Leila (HUN) - Ramagapu Olorato  (BOT) 3-0 (11-1,11-5,11-3)
Imre Leila (HUN) - Ho Tin-Tin (ENG) 0-3 (6-11,5-11,3-11)


Elődöntők:
Ho Tin-Tin (ENG) - Fins Rita (POR) 4-1
Imre Leila (HUN) - Piccolin Giorgia (ITA) 1-4 (10-12,11-13,11-9,6-11,9-11)

Ifjúsági Olimpiai kvalifikáció: A döntőig jutott Imre Leila

Imre Leila az Univer Sport Kecskemét asztaliteniszezője a kanadai Mississaugaba küzdött a nanjingi olimpiai kvóta megszerzéséért.

Heten versengtek két csoportban a tornagyőzelemért, mivel csak ez jelenthette a 2. Ifjúsági Nyári Olimpián való részvétel jogát.

A csoportküzdelmek során a magyar lány a második helyet szerezte meg, mivel két győzelme mellett 3-0-s vereséget szenvedett a belga Lisa Lungtól.

Az elődöntőben a hazai közönség bíztatása mellett asztalhoz álló Lui Anqi-t remek játékkal nagy küzdelemben csak az első szettet elvesztve 4-1 arányban legyőzte.

A fináléban ismét a belga riválisával kellett megmérkőznie. Nem sikerült a visszavágás, a találkozót 4-0 arányban elvesztette, így ismét lemaradt a nanjingi kvótáról.

Ezzel még nem zárult le számára a lehetőség, hogy kivívja az olimpiai részvétel jogát. Leila legközelebb Egyiptomban próbálkozhat április 14-15. között.

A fiúknál Szudi Ádám már szerzett kvótát Magyarországnak és a sportágnak.


Forrás: www.mob.hu

A 9-16. helyen végzett a magyar válogatott az Ifjúsági Olimpia csapatversenyében

Az alapvető célkitűzésnek számító csoportból való továbbjutás sikerült a magyar válogatottnak, az újabb bravúr azonban már nem jött össze az Ifjúsági Olimpia csapatversenyének nyolcaddöntőjében.
Tovább

Csoportmásodikként nyolcaddöntős a magyar csapat az Ifjúsági Olimpián

Sikerült az elsődleges célkitűzésnek számító csoportból való továbbjutás a Lakatos Tamás, Nagyváradi Mercédesz alkotta magyar válogatottnak a szingapúri Ifjúsági Olimpián. Versenyzőink a dél-koreai együttes mögött végeztek a második helyen, bejutva ezzel a legjöbb 16 alakulat közé.

Fotó: ITTF

Tovább

Lakatos Tamás negyedikként zárta az Ifjúsági Olimpia egyes versenyszámát

Az erőviszonyok ismeretében csak ismételni lehet, hogy Lakatos Tamás óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy beverekedte magát a legjobb négy versenyző közé fiú egyesben a Szingapúrban zajló első Ifjúsági Olimpián.

Fotó: ITTF
Tovább

Elődöntős az Ifjúsági Olimpián Lakatos Tamás

Sportágtörténelmet írt Lakatos Tamás a Szingapúrban zajló első Ifjúsági Olimpián, miután nemcsak a nyolc közé jutást jelentő csoportkörét teljesítette sikerrel hanem negyeddöntőbeli mérkőzését is.
Az első napi eredmények beérkezését követően már érzékelni lehetett, hogy bombaformában versenyez a fiatal magyar  a sport legnagyobb ünnepén, hiszen két ázsiai játékost is legyőzött köztük a hatoddikként rangsorolt dél-koreai vetélytársát.

Fotó: ITTF
Tovább

Lakatos Tamás veretlen az első versenynap után az Ifjúsági Olimpián

Remekül kezdett a 8. helyen rangsorolt Lakatos Tamás az Ifjúsági Olimpia első versenynapján. Első selejtezőbeli csoportmérkőzésén egy pokollian nehéz összecsapáson győzte le az ország politikai helyzetéből adódóan, az ismeretlenségbe burkolózó észak-koreai Kim Kwang Songot, majd ezt követően három játszmákban biztosította be csoportelsőségét az egyiptomiak arab bajnoka, valamint egy ecuadori versenyző ellen.
Tovább

Már csak két nap van hátra az Ifjúsági Olimpia asztalitenisz versenyeinek rajtjáig

Szingapúrban elkészítették az I. Ifjúsági Olimpia versenyeinek sorsolását. A verseny rajtjáig már csak két nap maradt hátra, augusztus 21-én már Lakatos Tamás és Nagyváradi Mercédesz is bekapcsolódik az olimpiai versenyek forgatagába.
Tovább

Nagyváradi Mercédesz az Ifjúsági Olimpia résztvevője lesz

Az utolsó szalmaszálba belekapaszkodva megszerezte az olimpiai részvételt Nagyváradi Mercédesz a Novaraban zajló Európai Olimpiai Selejtezőn ezzel Lakatos Tamás mellett tagja lesz annak a körülbelül 30-35 főre becsülhető fiatal sportolói keretnek, akik Szingapúrban az első Ifjúsági Olimpián a magyar színeket képviselhetik.

Fotó: ETTU
Tovább

Még vasárnap is él a remény az olimpiai kvótaszerzésre

A pénteki csoportgyőzelem után a negyeddöntőt is sikeresen vette az ifjúsági olimpiáért küzdő Nagyváradi Mercédesz a Novaraban zajló Európai Olimpiai Selejtező eseményen, így versenyzőnk szombat délután a kvótaszerzés kapujába jutott.
Tovább
Tartalom átvétel