Tartalom átvétel

Európa-bajnokság

Bronzérmesként zárt a Nagypál Csilla, Imre Leila serdülő leány páros

A harmadik helyen végzett Nagypál Csilla és Imre Leila a schwechati utánpótlás kontinensbajnokságon. Párosunknál a vasárnap délelőtti elődöntőben a négy között kiemelt Diaconu, Lupu román kettős bizonyult jobbnak három játszmában. Az éremszerző serdülő leány egységünkön kívül három negyeddöntős helyezést könyvelhetett el a magyar küldöttség az egyéni versenyszámokban a korábban megszerzett két csapat hatodik hely mellett. Szita Márton a román Ciobanuval játszott a legjobb négy közé az ifjúságiak vegyespáros számában, Nagyváradi Mercédesz a holland Eerlandal jutott a legjobb nyolc közé ifjúsági leány párosban, Ecseki Nándor és Szita Márton pedig az ifjúsági fiú párosok küzdelmeiben végzett az 5-8. helyen.
Tovább

Elődöntős a Nagypál Csilla, Imre Leila serdülő leány páros az utánpótlás Eb-n

A schwechati utánpótlás EB utolsó előtti versenynapjának délutánján eldőlt, hogy lesz magyar érdekeltség a vasárnapi elődöntőkben, miután a nyolc között kiemelt Nagypál Csilla, Imre Leila kettős ötjátszmás mérkőzésen legyőzte a szerb Agoston, Vejnovic duót. A két párosnak nem ez volt az első összecsapása a kontinensbajnokság ideje alatt, ugyanis a csapatverseny magyar-szerb nyolcaddöntőjében Agostonék nyertek három játszmában. A magyar páros tagjai a negyeddöntőt megelőzően török vetélytársaiknál bizonyultak jobbnak 3:0 arányban. Csilla és Leila ellenfele a vasárnap 09.30 órakor kezdődő elődöntőben a négy között kiemelt Diaconu, Lupu román egység lesz.
Tovább

Három magyar játékos a 16 között egyesben – a Szita, Ciobanu vegyespáros a negyeddöntőig jutott

Három magyar versenyző jutott be az egyes versenyszámok nyolcaddöntőjébe az Európa-bajnokság pénteki versenynapján. Az ifjúsági fiúk mezőnyében Lakatos Tamás játszmaveszteség nélkül vette a 32 közé és a 16 közé jutásért lejátszott fordulót, az ifjúsági leányoknál pedig Nagyváradi Mercédesz azt a német Schuhot győzte le a nyolcaddöntőért, akitől a csapatverseny során vereséget szenvedett. A pályafutása első Európa-bajnokságán résztvevő és a csapatversenyben remeklő Majoros Bence szintén ott van a legjobb 16 között egyes versenyszámában, az Európa ranglistán 22. magyar játékos előbb egy svájci fiatalt vert meg majd ezt követően fehérorosz vetélytársánál bizonyult jobbnak négy játszmában. A sorsolás folytán a nyolcaddöntőben Lakatos Tamás és Majoros Bence is a legnehezebb ellenfelet kapta, mindketten az Európa ranglista vezetőivel mérik össze tudásukat Gauzy (francia) és Cassin (francia) személyében. Mercédesz Rakovaccal játszik majd a 16 között, a horvát leány tizenötödikként nyolc hellyel előzi meg versenyzőnket az európai rangsorban.
Tovább

Gőzerővel zajlanak az EB egyéni versenyszámai a schwechati arénában

Az egyéni versenyszámok közül az egyesekben a selejtezőket és 1. fordulókat, az egynemű párosokban az első két fordulót, míg a vegyespárosban a legjobb 16-ig bonyolították le a küzdelmeket csütörtök estik a schwechati utánpótlás Európa-bajnokságon.
Ifjúsági vegyes párosban nyolcaddöntőt játszhat az 5-8. között kiemelt Lakatos, Nagyváradi egységünk és a 2010. évi Serdülő EB-n második Szita, Ciobanu (magyar, román) kettős. Nem jutott viszont a legjobb 16 közé magyar kettős a serdülő vegyespárosban, miután a nyolc között kiemelt Majoros-Nagypál és a Böhm-Imre párosunk is döntő játszmában vereséget szenvedett.
Tovább

Két hatodik és két tízedik helyezés az EB csapatversenyében

Mindkét serdülő válogatottunk hatodikként, az ifjúságiak pedig a 10. helyen fejezték be szereplésüket a schwechati EB csapatversenyeinek utolsó napján. 
A leány szakág számára a kedd a fehéroroszokkal vívott küzdelmek jegyében telt sajnos nem sok sikerrel. Igaz, hogy serdülő csapatunkban az egyes mérkőzések során Nagypál Csilla már pihenőt kapott, így a még újonc korosztályú Hartbrich Leonie debütálhatott a kontinensbajnokságon. Együttesünkben a 3:2-es belorusz győzelemmel zárult találkozó során Imre Leila, illetve az Imre, Nagypál duó volt eredményes.
Tovább

Serdülő válogatottjaink az 5. helyért állhatnak asztalhoz kedden az utánpótlás Eb-n

Várakozáson felül teljesítő serdülő csapataink újabb sikeres mérkőzésen vannak túl ezzel a fiúk és a leányok is kedden az 5. helyért játszva fejezik be szereplésüket a csapatversenyben. A fiúk a házigazdákat verték 3:2-es összesítéssel, Majoros János Bence mindkét ellenfelét megverte, így a csoportselejtezőt követő szakaszban már 7:1-es mérleggel rendelkezik. A mindent eldöntő ötödik mérkőzésen Böhm Gábor győzelmére volt szükség, aki döntő szettes mérkőzésen harcolta ki a jobb pozícióért való játéklehetőséget. Csapatunk egy évvel ezelőtt ugyancsak az ötödik helyet szerezte meg, ennek megismétléséhez a cseheket kellene legyőzni idén 13. helyen rangsorolt együttesünknek a 13.00 órától kezdődő mérkőzésen.
Tovább

Ifjúsági fiú csapatunk vereséget szenvedett Portugáliától – az ifjúsági leányok a 9-12. helyért játszanak

Nem jutott a negyeddöntőbe a harmadik helyen kiemelt ifjúsági fiú válogatott a csapatversenyben, miután Portugáliától 1:3 arányban kikapott a hétfő délutáni nyolcaddöntő mérkőzésen. A ibériaiak voltak a második divízióból érkező legveszélyesebb ellenfelek, versenyzőik játéktudása alapján joggal lehetett számítani nehéz mérkőzésre a sötétzöld-piros mezesekkel szemben. Az összecsapás már az elején rosszul indult, mert Chen Diogonak Szita Márton 3:0-as legyőzése óriási önbizalmat adott, és ez meghatározta a portugál teljesítményét Lakatos Tamással vívott mérkőzésén is. Szudi Ádám szintén három felvonásban kapott ki a harmadik mérkőzésen a balkezes Costatól, pedig Ádám a második szettben 6:2 előnyre tudott szert tenni, a harmadikban pedig két szettlabdája volt. Csapatunk egyetlen győzelmét Lakatos Tamás könyvelhette el, elsőszámú ifjúsági játékosunk három játszmában verte Geraldot a második mérkőzésen, amivel akkor 1:1-re alakította az eredményt. Ifjúsági csapatunk legközelebb hétfőn 19.00 órakor játszik Szerbiával a 9-16. helyosztón.
Tovább

Az 5-8. helyért folytathatják a továbbiakban serdülő csapataink az utánpótlás EB-t

Nem sikerült az újabb bravúr serdülő csapatainknak az utánpótlás EB negyeddöntőjében. A fiúk találkozója hozott szorosabb eredményt azáltal, hogy Majoros Bence komoly fejtörést okozott az ötödik kiemelt orosz csapat tagjainak is. Bence a verseny selejtezőt követő szakaszában még nem vesztett mérkőzést, és ez változatlan maradt az oroszok kettes számú versenyzője ellen lejátszott mérkőzése után. Végül sorozata az Európa ranglista 8. helyezettje, Chernovval szemben szakadt meg, de ez az összecsapás szintén kiélezett küzdelmet hozott. Sajnos a Majoros-Böhm párosunk, mely ezidáig csak a svéd mérkőzésen hagyta el vesztesen a játékteret, most nem tudott meglepetéssel szolgálni, így az oroszok 3:1-es összesítéssel jutottak be a legjobb négy közé.
Tovább

Negyeddöntőbe jutott mindkét serdülő válogatottunk az utánpótlás Eb-n

Remek teljesítménnyel a legjobb nyolc közé jutott a magyar serdülő fiú és leány válogatott a schwechati kontinensbajnokságon. Fiú versenyzőink a 6. kiemelt szlovén gárdánál bizonyultak jobbnak vasárnap este, a mérkőzés forgatókönyve hasonló volt az ukránok elleni play-off összecsapáshoz. Vagyis Majoros János Bence mindkét egyéni mérkőzését hozta és eredményesen működött a Majoros-Böhm duó is, amely az eksztázisban játszó szlovén kettőssel szemben 0:2-es hátrányból tudott fordítani. Bence ezt követően megint egy nálánál az európai ranglistán előrébb jegyzett játékost győzött le, a szlovénok legjobbja Jorgic 12. helyezettként tíz hellyel előzi meg játékosunkat a kontinens serdülő rangsorában. Ezzel a bravúrral nyolc közé jutó magyar válogatott hétfőn 11.00 órától az ötödik kiemelt orosz együttessel játszik a negyeddöntőben.
Tovább

Az ifjúsági fiú csapatversenyszám kivételével kialakultak a nyolcaddöntők párosításai

A magyar ifjúsági és serdülő leány csapat egyaránt csatlakozott a legjobb 16 mezőnyéhez a schwechati EB harmadik versenynapján. Időrendi sorrendben előbb a kislányok kezdtek a könnyűnek egyáltalán nem nevezhető olasz együttessel, akik az első mérkőzés után Dumitrache révén szereztek vezetést. Nagypál Csillával azonban ezen a délelőttön egyik olasz játékos sem bírt és párosunk is magabiztosan játszott, így versenyzőink készülhetnek a 17.00 órakor kezdődő nyolcaddöntőre, ahol Szerbia lesz az ellenfelünk.
Tovább
Tartalom átvétel