Tartalom átvétel

Utánpótlás EB

Három bronzéremmel bővül éremkollekciónk

Az ifjúsági leány csapat ezüstérme, és a Kosiba, Madarász vegyes páros aranyérme után a vasárnap délelőtti elődöntőket követően eldőlt, hogy további három bronzéremmel gazdagodik a magyar küldöttség a 2009. évi utánpótlás Európa-bajnokságon. Anélkül, hogy versenyzőink elődöntőbeli ellenfeleinek teljesítményét kétségbe vonnák és elismernénk, egyértelműen érzékelhető volt Kosiba Dániel és Madarász Dóra játékán is a szombati igen komoly fizikai igénybevétel, hiszen mindketten hét mérkőzésen álltak asztalhoz, ráadásul az Európa-bajnokság kilencedik versenynapján.Tovább

Öt év elteltével ismét magyar himnusz szólt az Európa-bajnokságon

2004-ben a budapesti Európa-bajnokságon nyert utoljára aranyérmet az utánpótlás asztalitenisz válogatott. Akkor az ifjúsági vegyes páros versenyszám bajnokaként egyfelől Jakab János és Li Bin tiszteletére szólt a magyar himnusz, öt év elteltével pedig a prágai sportcsarnokban Kosiba Dániel és Madarász Dóra előtt hajtott fejet a mezőny. A döntőig vezető úton versenyzőink francia párosok ellen győzedelmeskedtek magabiztosan, hogy aztán a fináléban szoros mérkőzésen legyőzzék a szerb Petkov, Galonja duót a magyar versenyzőkből, edzőkből és szülőkből álló szurkolótábor kitörő örömére.Tovább

Negyeddöntős a Kosiba - Madarász páros

A vegyes párosok versenye szombaton befejeződik, így ezekben a számokban már a nyolcaddöntőket rendezték a pénteki napon. Egyetlen még versenyben lévő vegyes alakulatunknak, az ifjúságiaknál első kiemelt Kosiba, Madarász duónak és persze az értük szurkolóknak komoly izgalmakat tartogatott ez a forduló.
Tovább

Az egyesek versenyében nyolc játékosunk jutott a 3. fordulóba

A hagyományok szerint a szerda pihenőnap volt az eddigi utánpótlás Európa-bajnokságok során, a rendkívül nagy létszám miatt azonban 2009-ben már néhány versenyszám selejtezője ezen a napon megkezdődött. Ezért például serdülő vegyes párosaink egy kivételével már asztalhoz álltak, a csütörtök viszont már igazi nagyüzem volt az impozáns prágai O2 Arénában. Az egyes számokat tekintve ötven százalékos mérleggel zártuk a napot, vagyis a 16 versenyzőnkből nyolcan versenyben maradtak és bejutottak a legjobb 32 közé (Kosiba Dániel, Schaffer Dániel, Ambrus Krisztina, Madarász Dóra, Tóth Edina, Lakatos Tamás, Szita Márton, Nagyváradi Mercédesz) a többiek viszont sajnos már csak a vigaszversenyben folytathatják.
Tovább

Ezüstérmes az ifjúsági leány csapat

Egy hajszál választotta el a lányokat a dobogó legfelső fokától.
Tovább

Döntős az ifjúsági leány csapat

A 2008. évi olaszországi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a csapatversenyben három negyeddöntőben voltunk érdekeltek, és miként egy évvel korábban idén is az ifjúsági leány csapatunknak sikerült a legjobb négy közé kerülés.
Tovább

Három együttesünk küzd hétfőn az éremért

Vasárnap délután a nyolcaddöntőket rendezték a monumentális prágai O2 csarnokban, melyet 3:1-es mérleggel zártunk.
Tovább

Remekeltek a „kicsik” a prágai EB második napján

A papírformát felborító győzelmet aratott serdülő fiú és leány csapatunk a második versenynapon, és ezzel biztos résztvevői lesznek a legjobb 16 csapat között zajló versengésnek.
Tovább

Az ifjúsági leányok már biztosan csoportelsők – serdülő csapataink a második helyért küzdenek

Ifjúsági leány együttesünk a szombat délelőtti Svájc elleni mérkőzés eredményétől függetlenül csoportelsőnek tudhatja magát, azt követően, hogy a kontinensbajnokság nyitónapján előbb Fehéroroszországot, majd Franciaországot győzte le.
Tovább

Egy hét már csak az utánpótlás EB rajtjáig

Négy év elteltével ismét a cseh főváros Prága ad otthont az Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságnak, mely már az 52. lesz az esemény történetének sorában.
A program július 10-én pénteken a csapatversenyekkel kezdődik, melynek érdekessége, hogy a kiemelésénél már nem az utolsó évi EB eredményei voltak az irányadók, hanem a versenyzők Európa ranglistán elfoglalt pozíciója.Tovább
Tartalom átvétel