Tartalom átvétel

Világbajnokság

Téglás Péter beszámolója a VB-ről

Világbajnokság, Japán, Tokió

7. Nap

Lejátszottuk az utolsó meccsünket ezen a világbajnokságon. Megvertük a cseheket 0:2-ről, 3:2-re, nálunk Gina, náluk Vacenovska és Stribikova maradt ki. Stribikovát leléptették az ukránok elleni meccs után, mert belerugott a palánkba, és összetört. A gond az volt, hogy erről a szerbek elleni meccsükig, ami a bennmaradásért ment, senkit sem értesítettek, és a cseh edző beírta őt a meccslapra és a bírók szóltak, hogy ezen a vb-n már Stribi nem játszhat...Mivel nem kaptak infót erről, ezért kicserélhette az eltiltott játékost.

Tovább

Női csapatunk benn maradt

 A magyar női válogatott szoros csatában legyőzte szombaton a szlovákokat az asztaliteniszezők tokiói csapat-világbajnokságán, és ezzel eldőlt, hogy megőrzi élvonalbeli tagságát, s a 13-16. helyen zárja a tornát.
Tovább

Kikaptak a férfiak, kiestek az élvonalból

 A magyar férfi válogatott pénteken kikapott Ukrajnától az asztaliteniszezők tokiói csapat-világbajnokságán, ezzel holtversenyben a 21. helyen fejezte be szereplését, és kiesett az élvonalból.

Asztalitenisz-vb: búcsúzott a Póta, Tóth páros is Párizsban

Nincs már magyar versenyben a párizsi asztalitenisz-vb-n, miután Póta Georgina és Tóth Krisztina a női párosok nyolcaddöntőjében 4:3-ra kikapott a japán Fudji Hiroko, Wakamiya Misako duótól.
A mieink az első szettet megnyerték, majd 3:2-re vezettek a hatodik helyen kiemelt japánok ellen, ám nem sikerült borítaniuk a papírformát.

ASZTALITENISZ-VB, PÁRIZS
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Fudji Hiroko, Wakamiya Miszako (japán)–Póta Georgina, Tóth Krisztina 4:3 (–7, 11, 4, –11, –3, 9, 5)

VB hírek egyveleg II.

Asztalitenisz-vb: nem sikerült a bravúr, Pattantyús is búcsúzott
Bár közel volt a bravúrhoz, végül utolsó magyar férfi játékosként Pattantyús Ádám is búcsúzott a párizsi asztalitenisz-világbajnokságon: a londoni olimpikon csütörtökön este nagy csatában, hét szettben kikapott a világranglistán 16. szingapúri ellenfelétől, s így nem jutott a legjobb 32 közé egyesben.
Magyar részről így már csak a Póta Georgina, Tóth Krisztina duó van versenyben, ők péntek délelőtt játszanak a női páros nyolcaddöntőjében.
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Gao Ning (szingapúri)–Pattantyús Ádám 4:3 (-5, 10, 8, -9, -7, 7, 9)

Asztalitenisz-vb: Pótáék továbbjutottak, Lovasék kiestek
Póta Georgina és Tóth Krisztina 4:1-re nyert a luxemburgi Tessy Gonderinger, Xialian Ni duó ellen a párizsi asztalitenisz-világbajnokságon a női párosok 2. fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. Ugyanez nem sikerült Lovas Petrának és Pergel Szandrának, ők ugyanis 4:0-ra kikaptak jóval esélyesebb kínai ellenfelüktől.
ASZTALITENISZ-VB, PÁRIZS
NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Póta Georgina, Tóth Krisztina–Tessy Gonderinger, Xialian Ni (luxemburgi) 4:1 (8, 10, 6, –3, 7)
Ting Ning, Liu Si-ven (kínai)–Lovas Petra, Pergel Szandra 4:0 (6, 4, 17, 9)

Asztalitenisz-vb: kiesett a Jakab, Zwickl duó is
A Jakab János, Zwickl Dániel duó kiesett csütörtökön a férfi párosok első fordulójában a párizsi asztalitenisz-világbajnokságon.
Ebben a számban a Kosiba Dániel, Lakatos Tamás kettős már szerdán búcsúzott, ugyancsak a nyitó körben.
ASZTALITENISZ-VB, PÁRIZS
FÉRFI PÁROS, 1. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Par Gerell, Jens Lundqvist (svéd)–Jakab János, Zwickl Dániel 4:2 (–3, 6, 10, 7, –11, 7)

Asztalitenisz-vb: kiesett a Kosiba, Madarász vegyes páros
A harmadik forduló jelentette a végállomást a Kosiba Dániel, Madarász Dóra páros számára a párizsi asztalitenisz-világbajnokságon.
A nyolcaddöntőbe jutásért a magyar kettős a kínai Wang Liqin, Rao Jingwen kettős ellen lépett asztalhoz, s ahogy azt a papírforma alapján várni lehetett, négy szettben kikapott az ázsiai riválistól.
ASZTALITENISZ-VB, PÁRIZS
VEGYES PÁROS, 3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Wang Liqin, Rao Jingwen (kínai)–Kosiba Dániel, Madarász Dóra 4:0 (8, 7, 8, 8)
Forrás: Nemzeti Sport Online

Tartalom átvétel