Tartalom átvétel

Kupa és Válogatott

TT Interkupa

Három magyar érem a Szuperligában

A hölgyek két, míg a férfiak egy érmet szereztek a klubcsapatok szuperligájában. A szebbik nem képviselőinél a tavalyi győztes Linznek sikerült megvédenie a címét. Ezüst érmet szerzett a Postás SE csapata, miután a döntő két mérkőzésén a Linz Froschberg bizonyult jobbnak.

Tovább

Minden magyar csapat javított előző szezonbeli helyezésén a KSZL-ben

Eredményes évet zártak a magyar együttesek a Klubcsapatok Szuper Ligájának 2012/2013. évi kiírásában. A női Bajnokok Ligájában 2. helyezésével klubtörténelmet író Budaörs 2i SC a KSZL-ben is fennállása legjobb helyezését érte el azzal, hogy bejutott a sorozat fináléjába. A döntőben a budaörsi hölgyek a BL győztes osztrák Linz AG Froschberg gárdájával szemben maradtak alul az első mérkőzésen 2:6 a linzi visszavágón pedig 6:3 arányban.
A férfiaknál a tavalyi 5. helyezése után újra a dobogóra állhatott a magyar csapatbajnokságot hibátlan teljesítménnyel megnyerő Celldömölki Swietelsky Wewalka együttese azt követően, hogy a bronzéremért zajló magyar párharcban legyőzte a Pénzügyőr SE csapatát. Ugyanakkor a pénzügyőrösök számára is előrelépést hozott a 2012/2013-as szezon, hiszen az előző debütáló évükben megszerzett nyolcadik helyezés után idén a negyedik legjobb pozícióban végeztek. Tovább

Emlékezetes évet zárt a női BL-ben a Budaörs 2i SC együttese

Óriási küzdelemmel zárult a női BL döntő Linzben rendezett visszavágója. A Budaörsi 2i SC csapata az elvesztett első összecsapás után rendkívül közel állt az idegenbeli bravúrhoz és a Bajnokok Ligája serleg elhódításához. Történt ugyanis, hogy Pergel Szandra Liu Jia elleni győzelmével (már közel állt Budaörsön is hozzá) majd Madarász Dóra Vacenovska megverésével a magyar együttes már 2:0-as előnyre tett szert. Innen végül fordítani tudtak a hazaiak, akik azért még Madarász Dóra miatt nem dőlhettek megnyugodva hátra. Dóra a negyedik mérkőzés első játszmájában 11:0-ra kerekedett felül az osztrákok klasszisán, a folytatásban azonban Liu Jia igazolta a papírformát. A Budaörsi 2i SC csapata a tavalyi bronzérem után idén az ezüstöt szerezte meg, míg a Linziek fennállásuk második BL sikerét könyvelhették el.
 
Linz AG Froschberg – Budaorsi 2i SC 3:2
LIU Jia – PERGEL Szandra 2:3 (10:12, 13:11, 13:11, 9:11, 8:11
Iveta VACENOVSKA – MADARáSZ Dóra 0:3 (7:11, 3:11, 11:13)
Petrissa SOLJA – MOLNAR Cornelia 3:0 (11:4, 11:3, 11:9)
LIU Jia – MADARÁSZ Dóra 3:1 (0:11, 11:7, 11:6, 11:6)
Iveta VACENOVSKA – PERGEL Szandra 3:1 (11:5, 11:7, 6:11, 11:9)
 
Szvitán Krisztina a budaörsiek szakosztályvezetője így értékelte a történteket:
Nagy büszkeség volt számunkra Budaörs Városát képviselve a Bajnokok Ligája döntőjében játszani, részt venni. Ugyan „csak” ezüst érmesek lettünk, de mi ezt mégis győzelemnek érezzük, hiszen a legmagasabban rangsorolt nemzetközi kupában döntőben szerepelni mindenhogyan győzelem.

Méltó ellenfelei voltunk egy osztrák sztár csapatnak, helyenként igen izzasztó pillanatokat okozva a játékosoknak és a vezetőknek is. A hangulat, és a szervezés igazán jó volt, élményt jelentett számunkra ebben a csodálatos létesítményben asztaliteniszezni, illetve bíztatni a lányokat. Külön motiváló volt számunkra az a tény, hogy az ORF Sport csatorna élőben közvetítette a mérkőzést, ilyen körülmények közt egy sportoló igazán jó teljesítményre képes.

Pár nap elteltével ezt a BL „évet” értékelve a játékosok, az edzők és a klubvezetés is több, mint elégedett.”

Közel állt a csodához a Budaörs a BL döntőben

A Budaörs 2i SC női asztaliteniszcsapata közel állt a csodához a Bajnokok Ligája döntőjében, de végül nem sikerült olyan eredményt elérnie Linzben, hogy elhódítsa a trófeát. A hazai 3:1-es vereség után az ausztriai visszavágón 2:0-s vezetés után 3:2-re kikapott, így az osztrák csapat kettős győzelemmel hódította el a kupát.

Az oda-visszavágós finálé esélyese egyértelműen a 2009-es BL-győztes Linz volt, elég ránézni a két csapat játékosainak világranglistán elfoglalt helyére. Az egyik oldalon Pergel Szandra (94.), Molnar Cornelia (106.) és Madarász Dóra (147.), a másikon Iveta Vacenovská (25.), Liu Jia (26.) és Petrissa Solja (50.) várt bevetésre. Ennek fényében már a budaörsi mérkőzésen elszenvedett 3:1-es vereség miatt sem kellett szégyenkezniük a magyar csapat játékosainak, főleg úgy, hogy Pergel kétszer is döntő szettben maradt alul.

Az ausztriai visszavágón kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy végül a budaörsiek örüljenek, és talán még ők maguk sem gondolták, milyen közel kerülnek ehhez. Remekül kezdtek ugyanis, Pergel végtelenül szoros mérkőzésen 3:2-re megverte Liu Jiát (úgy, hogy csak az utolsó szett nem a minimális kétpontos különbséggel dőlt el, az is hárompontossal), majd Madarász újra legyőzte a cseh Vacenovskát, ám a budaörsi csatájukkal ellentétben ezúttal már játszmát sem engedett neki.

A magyar csapatban ezután a horvát válogatott Cornelia Molnar következett, aki most is 3:0-ra kapott ki a német Soljától, mentségére szolgáljon, hogy több hónapos terhesen vállalta a játékot.

A helyzet így a negyedik parti előtt úgy állt, hogy Madarász legfeljebb egy szettet bukhatott volna Liu Jia ellen, 3:1-es vagy 3:0-s győzelmével a Budaörs jobb szettaránnyal megnyerte volna a döntőt. Álomszerűen indult a találkozó, a kínai születésű osztrák ugyanis pontot sem nyert az első játszmában. Sajnos ezután összeszedte magát, egyenlített, majd a harmadik szettet is megnyerte, ezzel pedig eldőlt, hogy a Linz 2009 után ismét megnyeri a BL-t. Liu Jia lendületből behúzta az immár tét nélküli negyedik játszmát is, így 3:1-re nyert Madarász ellen. Pergel és Vacenovská ha tehette volna, valószínűleg nem is játszotta volna le az utolsó mérkőzést, amelyet végül 3:1-re a cseh nyert meg.

NŐI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
LINZ AG FROSCHBERG (osztrák)–BUDAÖRS 2I SC 3:2

Liu Jia (osztrák)–Pergel Szandra 2:3 (10:12, 13:11, 13:11, 9:11, 8:11)
Iveta Vacenovská (cseh)–Madarász Dóra 0:3 (7:11, 3:11, 11:13)
Petrissa Solja–Cornelia Molnar 3:0 (11:4, 11:3, 11:9)
Liu Jia–Madarász 3:1 (0:11, 11:7, 11:6, 11:6)
Vacenovská–Pergel 3:1 (11:5, 11:7, 6:11, 11:9)
A kupát kettős győzelemmel a Linz nyerte meg.

Forrás: Nemzeti Sport

Női csapatunk a vereség ellenére csoportelső – férfi válogatottunk nem lesz az I. divízió tagja a schwechati EB-n

Kedden este rendezték a JOOLA Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulóját, melyben férfi és női válogatottunk sajnos egyaránt vereséget szenvedett. Ez alapvetően férfi együttesünk szempontjából fájó, miután a magyar hölgyek már a lengyelországi mérkőzés végeredményétől függetlenül csoportelső voltak
Az első divízióban maradásért zajló mindent eldöntő athéni összecsapáson nagyon kevesen múlott, hogy válogatottunk megszerezze a lélektani szempontból fontos vezetést. Jakab János ugyanis 2:0-ra elhúzott a védekező játékstílusú Gionistól, a mindent eldöntő ötödik játszmában pedig 10:6-ot mutatott számára az eredményjelző. A mérkőzés teljes egészét nézve összesen hét mérkőzéslabdája volt versenyzőnknek, de a görögök erőssége mégis a maga javára tudta fordítani a találkozót. Ezt követően a görögök klasszisa Kreanga növelte a hazaiak előnyét Zwickl Dániel ellen. Reményeinket Pattantyús Ádám tudta életben tartani, aki két játszmás hátrányból fordított Papageorgiu-val szemben. A negyedik mérkőzésen az ekkora már eksztázisban játszó Gionissal nem bírt a londoni olimpián remeklő Zwickl Dániel, így majd a hellének lehetnek ott a 12 csapatos első divízióban a schwechati kontinensbajnokság csapatversenyében.
Az elitkategória biztos résztvevője lesz viszont a csoportját megnyerő női csapatunk, amely a lengyelországi Olsztyn-ban szenvedte el első és egyben egyetlen vereségét. A mérkőzés 3:0-as lengyel győzelmet hozott, de az egyes találkozók ennél jóval szorosabb eredményt mutattak. Döntő játszmában szenvedett vereséget Madarász Dóra és Pergel Szandra is, előbbi 2:0-ra vezetett Partyka ellen, utóbbi három játszma után volt még szettelőnyben. Az újdonsült országos bajnok Ambrus Krisztinánál Szczerkowska bizonyult jobbnak négy felvonásban. A mieink mögött Fehéroroszország végzett a második helyen megelőzve a lengyeleket, franciákat, hollandokat, valamint a horvátokat.

JOOLA Európa-bajnoki selejtező
Férfiak „B” csoport
Görögország–Magyarország 3:1

Panagiotis Gionis–Jakab János 3:2 (–8, –7, 12, 5, 11)
Kalinikos Kreanga–Zwickl Dániel 3:0 (5, 4, 12)
Konstantinos Papageorgiu–Pattantyús Ádám 2:3 (8, 5, –8, –9, –10)
Gionis–Zwickl 3:0 (1, 9, 1)
A csoport további eredményei:
Oroszország – Horvátország 3:0
Fehéroroszország – Ausztria 3:0
 
A csoport végeredménye: 1. Oroszország 9 pont, 2. Horvátország 8, 3.  Fehéroroszország 8, 4. Ausztria 7, 5. Görögország 7, 6. Magyarország 6 
 
Nők „A” csoport
Lengyelország–Magyarország 3:0

Natalia Partyka–Madarász Dóra 3:2 (–9, –7, 9, 10, 10)
Katarzyna Grzybowska–Pergel Szandra 3:2 (8, –10, –10, 6, 9)
Magdalena Szczerkowska–Ambrus Krisztina 3:1 (8, –5, 6, 0)
 

Női csapatunk már csoportgyőztesként várja a lengyelországi vendégjátékot – a férfiakra kulcsfontosságú mérkőzés vár Athénban

Kedden játssza utolsó EB selejtező mérkőzését férfi és női válogatottunk, mindkét együttesünk idegenben lép majd pályára. A már biztos csoportgyőztesnek számító még veretlen magyar hölgyek a Gdansktól 160 kilométerre lévő Olsztyn-ban állnak asztalhoz Lengyelország legjobbjai ellen. Ellenfelünk jelenleg 2 győzelemmel és 2 vereséggel áll a csoportban. Csapatunk megfiatalított összeállításban utazott el a megmérettetésre. A keret tagja az újdonsült országos bajnok Ambrus Krisztina, valamint a Bajnokok Ligájában vitézkedő Budaörs 2i SC gárdájának két frontembere Pergel Szandra és Madarász Dóra. Előbbi minden számban döntős volt a két héttel ezelőtti OB-n, utóbbi negyeddöntős volt egyesben, döntős párosban és vegyesben győzött Kosiba Dániellel. A mérkőzés 18.00 órai kezdettel kerül megrendezésre. Akárcsak a férfiak Görögország elleni athéni összecsapása, melyen Jakab Jánosra, Zwickl Dánielre és a 2013. évi OB győztesre Pattantyús Ádámra vár az feladat, hogy kiharcolja a győzelmet, mellyel csapatunk a női válogatotthoz hasonlóan a legmagasabb divízióban (1-12. csapat) vághatna neki a 2013. évi EB csapatküzdelmeinek. Ennek a kontinensbajnokságnak majd az ausztriai Schwechat lesz a rendezője.
A házigazdák Kreanga, Gionis, Papageorgiou összeállításban várják a mieinket a fővárosi Béke és Barátság Sportcsarnokában. A mérkőzés tétje tehát a csoport 5. hely és egyben a legmagasabb divízióban való maradás, a csoport harmadik helyéért Fehéroroszország és Ausztria küzd egymással, míg az csoportgyőzelem sorsát az Oroszország-Horvátország derbi dönti el, melyet Szentpéterváron rendeznek meg.
 
JOOLA 2013. évi Európa-bajnoki selejtező
 
Nők
Lengyelország – Magyarország
Olsztyn 18.00 óra
 
Férfiak:
Görögország – Magyarország
Athén 18.00 óra
 

Nem jött össze a remélt bravúr a BL döntő első mérkőzésén

Nagy küzdelemben vereséget szenvedett a Budaörsi 2i SC női csapata a szombat este rendezett Bajnokok Ligája döntő első mérkőzésén az esélyesebbnek tartott Linz AG Froschberg együttese ellen. Pedig az összecsapás majdnem álomszerűen kezdődött, mert Pergel Szandra már 2:0-ra is vezetett a 2005-ben EB győztes Liu Jia ellen a szép számú közönség (gyakorlatilag a teljes városvezetést is beleértve) buzdítása közepette. Ráadásul a negyedik játszmában a budaörsiek első számú versenyzője két mérkőzéslabdához is jutott, értékesíteni azonban nem tudta azokat és az osztrákok honosított klasszisa végül megfordította a találkozót. Mindez különösen fájó volt annak tükrében, hogy a világranglistán jelenleg 147. Madarász Dóra a második mérkőzésen négy játszmában megverte a világ 25. legjobb játékosaként jegyzett cseh Vacenovskat. Ezt követően a vendégeket a német válogatott Petrissa Solja jutatta előnyhöz, aki megállíthatatlan volt Molnar Cornelia számára. A 2009-ben BL győztes linziek idegenbeli sikeréhez Vacenovska is hozzájárult, miután öt játszmában legyőzte Pergel Szandrát, aki az első szett után még vezetett, majd 1:2 hátrányát egalizálta, a mindent eldöntő felvonásban viszont 7:11 alulmaradt. A döntő visszavágóját március 23-án rendezik majd Linzben.
 
Női Bajnokok Ligája
Döntő 1. mérkőzés
 
Budaorsi 2i SC – Linz AG Frischberg 1:3
PERGEL Szandra – LIU Jia 2:3 (11:9, 11:8, 5:11, 12:14, 11:13)
MADARÁSZ Dóra – Iveta VACENOVSKA 3:1 (7:11, 11:8, 12:10, 11:3)
MOLNAR Cornelia – Petrissa SOLJA 0:3 (5:11, 7:11, 11:13)
PERGEL Szandra – Iveta VACENOVSKA 2:3 (11:9, 9:11, 6:11, 11:7, 7:11)
 
 

A Budaörs 2i SC női csapatának remeklése révén újra BL döntőt rendeznek hazánkban

Fennállása legrangosabb és legnagyobb megméretetésére készül a Budaörs 2i SC női csapata, mely március 9-én 19.00 órai kezdettel mérkőzik meg a Budaörsi Városi Sportcsarnokban a Bajnokok Ligája fináléjának első összecsapásán a Linz AG Froschberg csapatával. Nyolc év elteltével szerepelhet ismét magyar klubcsapat a legrangosabb európai kupaküzdelem döntőjében, a 2004/2005-ös szezonban a BL történetének legeredményesebb együttese a Statisztika tudta elverekedni magát az aranyéremért zajló párharcig. A budaörsi hölgyek a tavalyi kiírásban debütálóként bravúros szereplésüknek köszönhetően szerezték meg a harmadik helyet, az idei szezonban pedig túlszárnyalták korábbi teljesítményüket és elérték az áhított célként kitűzött döntőben való szereplés jogát.
A magyar együttes egyébként az osztrák Ströck gárdája mögött másodikként lépett tovább a selejtező csoportból, ezek után az elődöntőben kettős sikerrel legyőzte a tavalyi kiírás aranyérmesét a Berlin Eastside csapatát. A 2009-ben BL győztes linziek szintén csoport másodikként kerültek az elődöntőbe igaz csak rosszabb mérkőzésaránnyal szorultak a Póta Georginával és Lovas Petrával felálló Berlin mögé. Az elődöntő számukra is kettős diadallal ért véget, 3:0-ra majd idegenben 3:2-re egyaránt felülmúlták az egy évvel ezelőtt ezüstérmes osztrák Ströcköt. A Budaörs 2i csapata a megszokott Hepke Johanna, Madarász Dóra, Molnar Cornelia, Pergel Szandra összeállításban várja ellenfelét, a linzieknél nem is lehet kérdés, hogy Liu Jia, Iveta Vacenovska és Petrissa Solja alkotja majd az asztalhoz álló keretet.
A Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya egyaránt nagy szeretettel várja a szurkolókat, sportbarátokat az év kétség kívül egyik legrangosabb klubeseményén.
 
Női Bajnokok Ligája
Döntő:
Budaörs 2i SC – Linz Froschberg
Március 9-én 19.00 óra
Budaörs Városi Sportcsarnok

Megvalósult budaörsi álmok a nemzetközi kupákban

A Budaörsi 2i SC fennállásának újabb sporttörténelmi sikerét érte el pénteken, miután a Bajnokok Ligája címvédő otthonában is győzni tudott a Madarász Dóra, Molnar Cornelia, Pergel Szandra összetételű csapat. A magyar együttesnek az elődöntő első mérkőzése után két játszmagyőzelemre volt szüksége Berlinben, ahhoz hogy a régóta áhított BL fináléba kerülést elérje. Ezt a visszavágó második találkozóján Madarász Dóra biztosította be, aki válogatottbeli csapattársát Lovas Petrát győzte le négy szettben. Innentől már az volt a kérdés, hogy kettős győzelemmel vagy jobb összesítéssel sikerül-e továbbjutnia a budaörsieknek. Végül az előbbi bravúr is összejött Pergel Szandráéknak, aki legyőzte ismét Mikhailovat, Molnar Cornelia pedig 2:2-es állásnál Lovas Petrát. A Berlin együttesében Póta Georgina tartotta a lelket mindkét egyéni mérkőzését megnyerve.
2005. után ismét van tehát magyar csapat a legrangosabb európai kupa döntőjében, a Budaörs 2i SC ellenfele az aranyéremért zajló küzdelemben a 2009-es győztes Linz AG Froschberg gárdája lesz, soraiban olyan játékosokkal, mint Liu Jia, a csehek klasszisa Iveta Vacenovska, vagy a németek ifjú erőssége Petrissa Solja. A linziek a tavalyi ezüstérmes szintén osztrák Strocköt múlták felül ugyancsak kettős győzelemmel.
Tovább
Tartalom átvétel