3-0-s vereség Fehéroroszországtól - a horvátokat kell legyőzni a biztos bentmaradáshoz

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változatA világranglistán hatodik (!) Vlagyimir Szamszonov ellen Zwickl Dánielnek gyõzelmi esélye volt! Ez óriási dolog, hiszen a földkerekség egyik legjobb játékosáról van szó. A BVSC versenyzõje 2-1-re is vezetett, majd a mindent eldöntõ ötödik szettben 5:4-re még Zwickl állt jobban. Szamszonov az utolsó erõtartalékait mozgósítva nyerte meg az ötödik játszmát és ezzek a beloruszok kerültek lépéselõnybe.
Zwickl játékáról akkor is dicsérõleg kell szólnunk, ha végül is Szamszonov jobbnak bizonyult nála. Az már most nyilvánvaló, hogy Zwickl bárki ellen képes nyerni, ha fejben is "összerakja magát", azaz elhiszi, hogy van keresnivalója. Nagyon szép meccset játszott Szamszonovval, s ha tanul a történtekbõl, rengeteget profitálhat a késõbbiekben.
Mivel Szamszonov nyert, kulcskérdésnek bizonyult, hogy Jakab János le tudja-e gyõzni a 31 éves, a világranglistán 228. Vitalij Nyekvedovicsot. Sajnos, nem tudta. Jakabnak akadtak szép felvillanásai, s összességében meg is nyerhette volna ezt a meccset, ha az ellenfél nem élete meccsének tekinti az összecsapást. Mivel azonban annak tekintette, Fehéroroszország 2-0-ra vezetett.
Jevgenyij Scsetyinyin nagyszerû védõjátéka ellen Pázsy Ferencnek nem volt esélye a harmadik meccsen, így másfél óra alatt Fehéroroszország 3-0-ra nyert. A magyarok szombaton közép-európai idõ szerint reggel 6 órakor Horvátországgal küzdenek, s amennyiben nyernek, biztosan tagjai lesznek a 2010-es moszkvai csapat vb 1-es Divíziójának.

Asztalitenisz csapat-vb, férfiak, a 13-20. helyért:
Fehéroroszország-Magyarország 3-0
Vlagyimir Szamszonov- Zwickl Dániel 3-2 (4, -7, -8, 7, 6)
Vitalij Nyekvedovics-Jakab János 3-2 (-7, 8, -5, 11, 8)
Jevgenyij Scsetyinyin-Pázsy Ferenc 3-0 (4, 3, 10)