Fontos meccset nyertek 3-1-re a fiúk a franciák ellen!

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változatJakab JánosAz első osztályban (1-es Divízió) maradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen verte 3-1-re a magyar férfi asztalitenisz-válogatott a francia együttest. Harczi Zsolt játékosai így a továbbiakban a 13-20. helyért küzdenek, s a hátralévő két összecsapásukból egyszer kell győzniük a biztos bentmaradás érdekében.
Amennyiben a gallok nyerték volna ezt a találkozót, a magyar férfiak máris visszazuhantak volna a másodosztályba. Ennek megfelelően óriási téttel bírt a meccs, melynek nyitányaként Zwickl Dániel 2-0-ra húzott el Lebessontól. Sajnos, a francia játékos innen tudta megfordítani a meccset, cseppet sem kezdődött tehát jól a franciákkal vívott ütközet.
A folytatás parádésan alakult. Jakab János remek játékkal 3-0-ra verte Salifout, majd a harmadik helyen a kisebb sérüléssel bajnlódó Pázsy Ferenc is 3-0-ra győzte le ellenfelét. Ekkor már a magyaroknál volt az előny, s Jakab János nem is bízott semmit a véletlenre, hiszen Lebessont két szett különbséggel, 3-1-re múlta felül.
A magyar férfiak - csakúgy, mint két éve a brémai csapat vb-n nagyon összekapták magukat a fontos meccsekre. A következő találkozójukat pénteken magyar idő szerint reggel 6 órakor Fehéroroszország ellen vívják. A fehéroroszok legnagyobb ásza, a sportág egyik világklasszisa, Vlagyimir Szamszonov is itt van Kantonban, a kérdés csak az, játszik-e a magyarok ellen? Amennyiben pénteken újra Jakab Jánosék nyernek, akkor biztosítják a legmagasabb osztályban maradást, ha nem, akkor szombaton tehetik meg ezt a vb számukra utolsó meccsén.
"Büszke vagyok a fiúkra, mert összeszorított fogakkal küzdenek ebben a hatalmas mezőnyben" - értékelte a franciák elleni sikert Harczi Zsolt szövetségi kapitány. "Pázsy Ferenc félig sérülten játszik, nagy fegyverténynek tartom, hogy a hármas helyen sikerült győznie. Jakab jól küzd és Zwickl sem játszik rosszul, őt azonban olykor nagy ívben elkerüli a szerencse. Szeretném, ha már holnap sikerülne biztosítani helyünket az első osztályban a 2010-es moszkvai vb-re."

Asztalitenisz csapat vb, férfiak, a 13-24. helyért
Magyarország-Franciaország 3-1
Zwickl Dániel-Emmanuel Lebesson 2-3 (7, 9, -8, -6,-3)
Jakab János-Abdelkader Salifou 3-0 (7, 8, 4)
Pázsy Ferenc-Adrien Mattenet 3-0 (10, 9, 6)
Jakab János-Emmanuel Lebesson 3-1 (7, -3, 9, 6)

*

Délelőtt Zwickl Dániel a világranglistán 59. Kim Jung Hoon ellen kezdett és nyert - nem akármilyen küzdelemben. A BVSC játékosa a szetteket tekintve már 2-0-ra vezetett, amikor ellenfele megnyerte a harmadik és negyedik játszmát. Jött az ötödik, ahol Zwickl előbb 2 meccslabdát elrontott, majd négy koreai meccslabdát hárított. Végül 17:15-re övé lett az ötödik játszma és a magyar csapat 1-0-ra vezetett.
A folytatásban Jakab János csak az első szettet tudta megnyerni Lee Jung Woo ellen (39.), a Pázsy Ferenc helyett csatába küldött fiatal Zombori Dávid ugyancsak egy játszmát lopott el Lee Jin Kwon-tól (118.). Ezek után ismét Zwickl Dánielen volt a sor, hogy esetleg egyenlítsen, de ez már túl nagy falatnak bizonyult, hiszen Lee Jung Woo 3-1-re hozta a negyedik meccset és ezzel 3-1-re nyert Dél-Korea.
A magyar válogatottnak a 13-24. helyért folyó csatározásokban legalább két mérkőzést meg kell nyernie ahhoz, hogy a 2010-es moszkvai csapat vb-n is a legmagasabb osztályban szerepelhessen.

Asztalitenisz csapat-vb, férfiak Divízió 1, B- csoport, 5. forduló:
Magyarország-Dél-Korea 1-3
Zwickl Dániel-Kim Jung Hoon 3-2 (8, 8, -9, -8, 15)
Jakab János-Lee Jung Woo 1-3 (8, -7, -6, -9)
Zombori Dávid-Lee Jin Kwon 1-3 (-7, 8, -9, -5)
Zwickl Dániel-Lee Jung Woo 1-3 (-5, -8, 13, -8)

A magyar női együttes Japán ellen 9.30-kor játszik a világbajnokság negyeddöntőjében.


 Zwickl Dániel ezúttal nagyon jól küzdött
Zwickl Dániel ezúttal nagyon jól küzdött