Három szenzációs magyar győzelem a második napon Kantonban

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Száz szónak is egy a vége, a piciny magyar szurkolótábor kissé félve foglalt helyet a kantoni Gimnázium lelátóján. A románok két fiatal szupertehetsége, Szamara és Dodean sok borsot tört már az európai mezőny orra alá, nem véletlen az sem, hogy utóbbi kvalifikálta magát a pekingi olimpiára.
Ehhez képest az első összecsapáson Tóth Krisztina ott folytatta, ahol vasárnap Ukrajna ellen abbahagyta. Bár a második játszmában Tóth sokat nézegetett az ég felé (egy-egy elvesztett poén után joggal mérgelődhetett, hiszen a teremben rosszul beállított lámpák szinte kisütik az ember szemét), összességében azonban semmi gond nem akadt a játékával. Szamara szép lassan elbizonytalanodott, mindazonáltal éppen az említett második szett jelentette a fordulópontot, hiszen ott Szamara 10:5-re is vezetett, hogy aztán Tóth 12:10-re nyerje ezt a szettet. Ez a fordítás pedig a legnagyobbak sajátossága. A meccsnek egyébként 28 perc alatt lett vége (3-0), a magyar válogatott pedig előnnyel várta a Póta-Dodean kulcstalálkozót.
Póta az első játszmában kissé nehezen melegedett be (9:11), a másodikban viszont 11:9-re, a harmadikban 11:5-re a Statisztika játékosa győzött. A negyedik játszmára nagyon összekapta magát a román (7:11), az ötödikben pedig közel járt ahhoz, hogy egyenlítsen, ám a Georgina által 11:9-re megnyert mindent eldöntő szett után Magyarország máris 2-0-ra vezetett a mumusnak tekintett Románia ellen.
Abban bízva, hogy Lovas Petra hozza a formáját és jó szokásához híven behúzza a harmadik meccset kezdtük figyelni a Lovas-Hirici összecsapást. Petra az első két játszmában nagyon magabiztos volt (8-ra és 9-re nyerte a szetteket), a harmadikban azonban levegőhöz jutott Hirici (10:12). Mielőtt azonban újabb mentőöv érkezett volna számára a román szakvezetéstől, Lovas kilőtte az utolsó torpedóját és 11:8-ra megnyerte a negyedik szettet, pontot téve ezzel a Magyarország-Románia mérkőzés végére.
A találkozó 100 percig tartott, Téglás Péter szövetségi kapitány pedig így értékelt:
"Számunka nagyon fontos volt, hogy ne veszítsünk mérkőzést, hiszen a 3-0 jelentős előnyhöz juttathat bennünket az esetleges körbeverések során. A lányok nagyon szépen játszottak, s Tóth bombaformája mellett örülök annak is, hogy Póta szépen hozta a meccset Dodean ellen. A délutáni lengyelek elleni összecsapás nagyon nehéz lesz, hiszen ellenfelünk két kínai játékossal áll fel, de megpróbáljuk őket is legyőzni."

A Magyarország-Lengyelország összecsapásra otthoni idő szerint 9.30-kor kerül sor.

Asztalitenisz csapat-vb, nők, I-es Divízió, B-csoport:
Magyarország-Románia 3-0

Tóth Krisztina -Elizabeta Szamara 3-0 (8, 10, 11)
Póta Georgina- Daniela Dodean 3-2 (-9, 9, 5, -7, 9)
Lovas Petra-Alina-Cristina Hirici 3-1 (8, 9, -10, 8)


Zseniális játékkal győztek a nők 3-0-ra Románia ellen
Zseniális játékkal győztek a nők 3-0-ra Románia ellen


A nők után a férfiak is megverték a lengyeleket.
A nők után a férfiak is megverték a lengyeleket.