Egy újonc a világbajnoki csapatban

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változatPénteken Tatán hirdette ki a világbajnokságra utazó csapatát Téglás Péter és Harczi Zsolt. A február 24. – márc. 2. között Kínában sorra kerülő Felnőtt Csapat vb-n egy újoncot avat a magyar válogatott Zombori Dávid személyében.

A legmagasabb osztályban, a Bajnoki Divízióban szereplő férfi csapatot ugyanis a három Lombard-BVSC-s játékos, Jakab János, Pázsy Ferenc és Zwickl Dániel mellett a pécsi Zombori Dávid alkotja. A PTE-PEAC 20 éves játékosa most debütál felnőtt világbajnokságon, bár a 2006-os ifi EB ezüstérmese tavaly már részt vehetett a Felnőtt Európa-bajnokságon, legalábbis az egyéni számokban.

A nőknél nem okoz meglepetést a névsor, a legutóbbi, 2006-os vb-n 6. helyen végzett, és tavaly Európa-bajnoki aranyérmet szerzett együttes a „győztes csapaton ne változtass” elv alapján került kijelölésre, az olimpiára már kijutott Tóth Krisztina (Kroppach), az európai selejtezőre készülő Póta Georgina (Statisztika) és Lovas Petra (Postás-DIEGO) mellett a Statisztika ifjúsági Európa-bajnoka és ifi vb-ezüstérmese, Li Bin utazik Guangzhouba.

A keret két héten át Tatán készül az év egyik fő versenyére, a kemény edzőtáborozás közepén adódó hétvégi szünetben pedig vasárnap délután a világbajnokságra utazók közül öten is kilátogatnak a SYMA csarnokba, hogy „Az olimpia a tét” kampány keretében öt sportág összefogásának újabb állomásaként a férfi kardvívóknak drukkoljanak a Gerevich-Kovács-Kárpáti csapat Világ Kupán.


Zombori Dávid