Ambrus Krisztina és Pattantyús Ádám személyében új bajnokokat avattak férfi és női egyesben a 96. Decathlon Felnőtt Országos Bajnokságon

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
A német DJK Kolbermoor csapatánál profiskodó Ambrus Krisztina győzelmével zárult a 96. alkalommal kiírt Felnőtt Országos Bajnokság női egyes versenyszáma. A 2010-ben még ifjúsági korúként az akkori OB-n női egyesben bronzérmet szerző Ambrus Krisztina a vasárnap esti fináléban óriási küzdelemben kerekedett felül a budaörsiek versenyzőjén Pergel Szandrán, aki három illetve két évvel ezelőtt is ezüstérmes lett, tavaly pedig bronzérmes. A döntőben 2:1-re Ambrus Krisztina vezetett, majd Pergel Szandra egyenlített és fordított, a hatodik és hetedik játszma azonban ismét a Kobemoor versenyzőjének javára dőlt el. Ambrus Krisztina már a negyeddöntőben is meglepetést okozott azzal, hogy legyőzte a 2011-es év bajnokát Lovas Petrát A két harmadik helyet a Postás SE sportolói szerezték meg, név szerint Kertai Rita és Nagyváradi Mercédesz. A címvédő Póta Georginát a negyeddöntőben búcsúztató Kertai Rita 2010-ben a dobogó harmadik fokára léphetett fel, az ifjúságiak közül tavaly kiöregedő Nagyváradi Mercédesz pedig pályafutása első felnőtt OB érmét szerezte egyesben. A 2012-esztendő eredményéhez képest egyébként női egyesben egyedül Pergel Szandrának sikerült a legjobb négy közé jutás, Madarász Dóra, Lovas Petra és Póta Georgina egyaránt a négy közé jutásért szenvedett vereséget.
A férfiaknál ugyancsak új bajnokot avattak, Pattantyús Ádám Top 12 bajnoki címmel már rendelkezett a legrangosabbnak számító OB győzelemmel azonban még nem egészen mostanáig. Amennyiben a kiemelési rangsort nézzük lényegében mondhatjuk, hogy papírforma eredmény született, hiszen Pattantyús Ádám elsőként rangsorolva vághatott neki a küzdelmeknek, a győzelem megszerzése azonban ennél lényegesen bonyolultabb volt számára. Elég, ha azt vesszük, hogy a három egyesbeli OB aranyéremmel büszkélkedő, és címvédő Fazekas Péter a döntő mindent eldöntő hetedik felvonásában 6:2-re is vezetett a végül aranyérmes versenyző ellen. A versenyben harmadik helyen végzett az élmezőny legfiatalabb tagja, a harmadikként rangsorolt Lakatos Tamás, aki pályafutása első Felnőtt OB érmét ünnepelheti, illetve a négyszeres bajnok, a Budaörs 2i SC színeiben versenyző Jakab János. A katari nemzetközi tornán remeklő és 2011-ben OB győztes Jakab hatalmas csatát vívott az elődöntőben Fazekas Péterrel, a hétjátszmás ütközet végén a 2012-es bajnok hagyhatta el győztesen a játékteret.
Női párosban megismétlődött a tavalyi finálé, Póta Georgina és Lovas Petra ismét, az idei Bajnokok Ligája döntőjére készülő Pergel Szandrát és Madarász Dórát múlta felül három játszmában. A férfiaknál tavaly Lindner Ádám Marsi Mártonnal bizonyult a legjobbnak, 2012-ben viszont Gerold Gáborral nem talált legyőzőre, az ezüstérmet a Pénzügyőr SE csapatával a KSZL-ben vitézkedő Varga Sándor szerezte meg a korábbi pénzügyőrös, jelenleg a Félegyházi ASI színeiben versenyző Móricz Mátéval.
A vegyes páros versenyszám aranyérmei az ifjúsági VB-n ezüstérmes Kosiba Dániel, Madarász Dóra nyakába kerültek. A fináléba jutó négy sportoló közül hárman a Budaörs 2i SC versenyzői voltak, hiszen Madarász Dórán kívül Jakab János és Pergel Szandra is a rendező klubbot erősíti.
A Decathlon támogatásának és a Budaörs Sport Club rendezésnek köszönhetően a 96. alkalommal megrendezett Országos Bajnokság remek hangulatban, parázs küzdelmekkel tarkítva, minden igényt kielégítő körülmények között zajlott le.
 
Vegyes páros
Női páros
Férfi páros
Női egyes selejtező
Férfi egyes selejtező
Női főtábla
Férfi főtábla